Míša řezy

17.02.2021

Chtěla jsem si udělat radost, upéct si něco jiného než bábovku a doma mám pořád aspoň dva kelímky tvarohu. No a nápad byl na světě. 

Korpus

50 g špaldové mouky

50 g čokoládového proteinu

10 g kakaa

2 g prášku do pečiva

3 vejce

30 g oleje

30 g čekankového sirupu

2 lžíce teplé vody

Krém

500 g odtučněného tvarohu

50 g čekankového sirupu

Poleva

100 g pravá čokoláda Martini

Bílky zvlášť žloutky zvlášť. Ke žloutkům přidáme všechny ingredience a důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme sníh a pomaloučku polehoučku přidáváme k těstu. Do předehřáté trouby dáme péct cca na 15 minut (podle trouby). Připravíme si krém smícháním obou ingrediencí a až korpus vychladne, tak potřeme. Dáme do lednice chladit a připravíme si polevu, případně posypeme jen kakaem (každý podle zásluh).

Upozorňuju, že je lepší schovat hluboko do lednice, jinak se nedožije rána.

Hodnoty na jeden průměrný kousek:

235 kcal, B 16 g, S 11,4 g, T 12,1 g

© 2020 Život atopika. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky