Pražský koláč nejen pro Pražáky :)

17.01.2021

Maminka na pražském koláči vyrostla a mě ho vozila z práce, když jsem byla malá. Je u nás oblíbený a byla otázka času, kdy se do něj pustím i já. A je to tu :-)

Ingredience

Těsto

250 g hladká mouky

250 g polohrubá mouky

120 g majonézy light Hellmanns

130 g skyr bílý

1 vejce

30 g droždí

50 g čekankového sirupu

150 ml mléka

Vejce na potření

Drobenka

80 g másla

100 g čekankového sirupu

100 g hrubé mouky

Lžička skoříce

Krém

500 ml mléka

2 vanilkové pudinky

100 g čekankového sirupu

150 g másla

250 ml smetany na šlehání Rama 19 %

Postup

Pokud nemáte domácí pekárnu - nejprve uděláme kvásek (droždí, třetina teplejšího mléka, vrchovatá lžíce hladké mouky), který necháme deset minut vzejít. Do mísy mezitím dáme všechny ostatní ingredience.

Pokud máte domácí pekárnu - dejte všechny ingredience do mísy v pekárně a zapněte režim Těsto.

Když máte těsto připravené, rozmyslete si, zda chcete velké koláče nebo malé koláčky.

Já dělala tři velké, takže jsem si připravila tři bochníčky a rozválela do placek. Dejte na pečící papír a než si připravíte drobenku, tak nechte chvilinku dokynout. Pak potřete vajíčkem a posypte drobenkou. Dejte do trouby na 180 st. cca na 20 - 30 minut podle barvičky koláčů.

Při pečení zatím připravujeme krém. Uvaříme si pudink, necháme pár minut vychladnout a mezitím si připravíme máslo a vyšleháme smetanu. Když je pudink chladný, přidáme máslo, čekankový sirup a vyšlehanou smetanu.

Upečené a vychladlé koláče rozpůlíme uprostřed a naplníme připraveným krémem.

Dobrou chuť všem

Hodnoty na 1 koláč

1886 kcal, B 41 g, S 174 g, T 100 g

Hodnoty na 1 kousek

235 kcal, B 5 g, S 21 g, T 12,5 g

© 2020 Život atopika. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky