Rebarborový koláč

11.05.2021

Když přijde období rebarbory, tak bych nejedla skoro nic jiného. Je to velký zdroj vitamínu C a je plný energie po dlouhé zimě.

Těsto

500 g polohrubá mouka

170 g vanilkový protein

170 g čekankový sirup

250 ml mléko

2 vejce

170 ml oleje

Poleva

500 g tvaroh odtučněný

30 g vanilkový protein

30 g čekankový sirup

100 g rebarbora

Všechny suroviny si připravíme tak, aby měly pokojovou teplotu. Smícháme tekuté ingredience a suché ingredience a spojíme. Roztopíme troubu na 180 st., připravíme si plech nebo formu na koláč a těsto na něj vylejeme. Dáme péct tak, aby byl koláč z poloviny upečen a mezitím si připravíme tvarohovou polevu. Oloupeme a nakrájíme rebarboru na malé kousky, které zalijeme horkou vodou (spaříme ji). Zamícháme ji do tvarohu s čekankovým sirupem a proteinem a natřeme na koláč, který se nám do poloviny upekl.

Pečeme do zlatova a servírujeme.

Hodnoty na 100 g

290 kcal, B 16 g, S 25 g, T 12 g

© 2020 Život atopika. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky