Rebarborový koláč
Když přijde období rebarbory, tak bych nejedla skoro nic jiného. Je to velký zdroj vitamínu C a je plný energie po dlouhé zimě.
Těsto
500 g polohrubá mouka
170 g vanilkový protein
170 g čekankový sirup
250 ml mléko
2 vejce
170 ml oleje
Poleva
500 g tvaroh odtučněný
30 g vanilkový protein
30 g čekankový sirup
100 g rebarbora
Všechny suroviny si připravíme tak, aby měly pokojovou teplotu. Smícháme tekuté ingredience a suché ingredience a spojíme. Roztopíme troubu na 180 st., připravíme si plech nebo formu na koláč a těsto na něj vylejeme. Dáme péct tak, aby byl koláč z poloviny upečen a mezitím si připravíme tvarohovou polevu. Oloupeme a nakrájíme rebarboru na malé kousky, které zalijeme horkou vodou (spaříme ji). Zamícháme ji do tvarohu s čekankovým sirupem a proteinem a natřeme na koláč, který se nám do poloviny upekl.
Pečeme do zlatova a servírujeme.
Hodnoty na 100 g
290 kcal, B 16 g, S 25 g, T 12 g